veri_tabani

2021 yılı Kazancı Veri Tabanı Hakkında Önemli Duyuru

Duyurular

2021 yılı Kazancı Veri Tabanı Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Adalet MYO, Hukuk Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencileri,

Mevzuat ve İçtihat veri tabanı olarak kullanmakta olduğunuz KAZANCI veri tabanının 2021 yılı itibariyle firmanın bazı ticari kaygıları sebebiyle verilere uzaktan erişim ile erişmeye kapatması sonucu Hukuk Fakültesi Dekanlığı ile yapılan görüşmelerimiz sonrasında aboneliğimizin sonlandırılması kararı verilmiştir. Pandemi süresinde evlerden çalışmak ve derslere online katılmak zorunda kaldığınız bu süreçte uzaktan erişimin firma tarafından desteklenmemesi hizmet sağlayıcısı olan üniversite kütüphaneleri için kabul edilemez bir durum olmuştur. Bu sebeple araştırmalarınızda abonesi olduğumuz LEXPERA veri tabanını (https://www.lexpera.com.tr) kullanarak verilere kesintisiz erişmeye devam edebilirsiniz.

LEXPERA, içeriğinde mevzuat, içtihat, sözleşme örnekleri, tam metin hukuk kitapları, makaleler ve madde yorumları gibi literatür kaynaklarının olduğu kapsamlı bir hukuk bilgi sistemidir.

Ayrıca 31.01.2021 tarihine kadar Sinerji Mevzuat ve İçtihat Programı’nı deneme erişimine açtırdık, bu tarihe kadar yararlanabileceksiniz. https://www.sinerjimevzuat.com.tr/

Aşağıdaki Hukuk konusunda diğer veri tabanı aboneliklerimizde 2021 yılında devam edecektir.

Legal Online Veri Tabanı

Legalbank

LEXPERA

Turcademy

BeckOnline

Heinonline Super Core

Swisslex

Westlaw Next

Westlaw UK

EUR-Lex

Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemi

Resmi Gazete

 

NOT: Veri tabanlarına EVDEN ERİŞİM SAĞLAYABİLMENİZ İÇİN UZAKTAN ERİŞİM AYARLARINIZI gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bilgisayarınıza veya akıllı telefonlarınıza kurmak için gerekli olan Global Protect VPN programını aşağıdaki linkten (BİLGİSAYARINIZA VEYA TELEFONUNUZA UYGUN OLAN linki tıklayarak) indirebilirsiniz.

Link: https://library.yasar.edu.tr/uzaktan_erisim/

PROGRAMLARIN YANINDA YER ALAN KURULUM DOKÜMANINI MUTLAKA OKUYARAK İŞLEMLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİNİZ.